neděle 4. listopadu 2018

Morava Open 2018 - Brno

Poslední závod MO 2018 se jel v Brně. Závod systémem ploché dráhy v Trucích, obtížný závod formulí, a strhující souboj o vítězství v G12.

Závod trucků se jel v novodobé historii poprvé systémem ploché dráhy, tedy 20 rozjížděk po 4 jezdcích a bodování 3-2-1-0 (každý závodník 5 jízd). Optimální počet 16 pilotů nastoupil napřed na kvalifikaci, kde s přehledem vyhrál Rosťa, jehož kamión Brno miluje. Očekával se jeho souboj s Romanem Kl, leadrem šampionátu a domácími borci. RoKl ztratil bod hned v první své rozjížďce a pak ho dostal i Pú a Rosťa. Rosťa nezaváhal ani jednou a s přehledem vyhrál. Na podzim v Brně už potřetí (+2 klubové závody). O druhém místě rozhodly větší počet vítězství a kvalifikace, takže 2. Jarda Š. a 3. Lukáš Pr. a až 4. RoKl. Časově to bylo náročné, ale zábava velká.

Formule jsou v Brně pro nás obtížné. Naše kola nejsou úplně  marné, ale na 0,9mm to prostě nejede. Problémy měli ale kromě 3 top závodníků všichni ostatní. Také lapy 5,3 pro Top3, 5,7-5,9 pro 4-10 místo a zbytek přes 6 jsou důkazem náročnosti přípravy i schopnosti udržet model na dráze.
TOP3 : Frankie - Amatér - MaDo, ostatní do počtu. Celkově ale druhé místo pro RoKl a SRC Zlín. Nečekaný úspěch. Jedno vítězství v Jihlavě + další slušně bodované umístění.

V G12 se situace opakovala, jen MaDo vystřídal JTC. Zbytek světa dovedl do cíle RoKl a zajistil si tím celkové 3. místo. Další skvělý úspěch pro SRC Zlín.
Já jsem si opět rozložil chassis a musel jsem opravovat. Už bych se měl naučit letovat..
Ale dostal jsem ránu, nerozpadlo se to samo..
Souboj o první místo zvládl lépe Frankie, a získal šesté vítězství v sezóně, nový nepřekonatelný rekord. Amatér byl na dostřel, ale v poslední jízdě moc tlačil a snad 6x vypadl..

Příští rok pojedeme 5 závodů.
Pro Pardubice jsem já osobně nehlasoval mimo jiné kvůli tomu, že už 5 let čekám, že tu dráhu přesunou do nějaké haly někde mezi Pardubicemi Hradcem a Žamberkem. A jde to. Z té mrazírny pryč.

Jinak čekám na celkové výsledky, abych si mohl sypat popel na svou plešatou hlavu, bo to letos z mé strany bylo zoufalé, ani kamiony to nezachránili

Skupina A - G12
Morava Open Brno 2018 - G12 + F1 pódium
Foto z vyhlašování ročníku 2018
F1/28 2018 - Top 6
G12 2018 - Top 8
 Truck Cup 2018 - 3 nejlepší
Žákovský pohár
Nejlepší F1 tým MO 2018 - Ferrari
 
 Nejlepší tým MO 2018 - Brno



výsledky sleduj zde : MO celkové i zde 

Žádné komentáře:

Okomentovat