pondělí 31. října 2022

BPA Cup 2022 Tlumačov

 Spojené týmy SRC Brno a SRC Zlín rozdrtily konkurenci.

 

     V Tlumačově se jel 3. závod BPA Cupu roku 2022. Jelikož byl v pátek svátek, otevřeli jsme už v pátek brzy odpoledne. Mohli tak důkladně potrénovat i borci, co se povozili na nové dráze poprvé.
    BPA je závod vytvořený hlavně pro dojíždění koleček z jiných závodů. To nám velmi vyhovuje a také jsem všech svých připravených 10 párů ojezdil nebo rovnou hodil do benzínu. Mám tak zásobu disků na poslední 3 závody letošního roku. Je to ale taky tvrdý souboj o hodnotné ceny a poháry.
    Pátek tedy proběhl v klidu, nikdo tam nehulákal, kluci z Paky se seznamovali s dráhou a pokoušeli se nastavit svoje ovladače. Nemyslím, že se to podařilo, nejlepší časy ze sobotního závodu tomu moc nenasvědčují. Ostatní lehce poladili modely, vypili všechen Fernet v bufetu a šli spát.
    Přijela i delegace z Prahy, Franta zhodnotil své šance a vzal si pod křídla nejmladšího z Paky a vyvořili solidní tým. Fanda to tedy odnesl a jel sám, ale velmi dobře. Bodů měl nakonec hodně, ale na kola to stačilo jen na 5. místo.

   Track builder Thomas se dostavil už ve čtvrtek a v pátek v poledne už trénoval černou drážku. V závodě pak stejně jako Stephan podával nevyrovnané výkony, a tak až 9. místo. Čekal jsem víc.
    Z Mariánského údolí přifrčel RoMo s dcerou Andreou, a jejich půjčovací autíčka chvíli fungovala  - chvilkama stávkovala, tak to bylo takové slabší řekl bych, 11. místo.
    Ovšem také velký šéf z Polanky vyrazil do oblíbeného klubu zdokonalit své jezdecké umění v kategorii, kde teprve získává ostruhy. Libor mu pomohl velmi dobrým výkonem, a kdyby se mu nemlžily neustále brýle, mohli pomýšlet i na lepší umístnění. I tak ale porazili silné rakušáky (1. a 2. rakušáci jejich žebříčku), zaznamenáníhodné 8. místo a spousta bodů do imaginární tabulky týmů.

    Matadoři ze Žamberku 6. místo z Jihlavy neobhájili, ale závod rozjeli výborně, v první části útočili na 3. místo, a v závěru odrazili můj chabý pokus je předjet. Ve druhé části ovšem trošičku povadli, černá a červená drážka je potrápily a tak berou 7. místo
    Juniorský AM Team jsem v Jihlavě těsně porazil, čekal jsem teď ale o chlup lepší výsledek. Chybělo jim v každé hodinovce pár kol na lepší umístění. A to měli v prvním závodě 2. nejlepší čas na kolo. Potenciál velký, chce to angažovat do týmu kouče a pak to nebude jen 6. místo.
    Fanda tedy po výborném výkonu 5. místo, chtělo to jen pár kol navíc a mohl být na bedně.

    Do boje o vítězství se v první hodinovce přihlásily týmy Katastrofa, VV a Pat a Mat. Pat a Mat s tvrdou boudou, velmi kreativně předesignovanou, drželi skvělé tempo, ale tušili že to na vítězství nebude. Ve druhé hodinovce jeli ještě lépe, drželi se Fandy jako klíště a to jim vyneslo 4. místo.
    O pořadí na stupních vítězů se ve druhé hodinovce příhlásil tým ŠPO seniors aka Červená Kastle (radši se neptejte proč ten název), který nezvládl první závod (tedy ne vlastní vinou) a se ztrátou 5 bodů počítal s 4.-5. místem. Ovšem závod se kuriózně vyvinul tak, že týmy na 2.- 4. místě dobyly stejný počet bodů a rozhodovaly metry. Tam rozhodl neskutečný nájezd brněnské jedničky na středních drážkách a 2. místo bylo na světě. Po vítězství ve druhé hodinovce tedy náplast v podobě celkového nejlepšího možného umístění. Věčný vývoj na 3. místě potvrdil umístění z Jihlavy a dlouhodobě trvající dobrou formu.
    Suveréním vítězem se ale stal tým Katastrofa, v obou jízdách výborný, také drobná kolize je zřejmě připravila o plný počet bodů. Zasloužené vítězství, i když v závěru už jen vyklusávali na malých kolech..

Závod zakončený skvělým vyhlášením vítězů, jako vždy ceny pro všechny playery i doprovod.


    Další závod se jede v Pardubicích. Se celkem těším a doufám, že se budu moci zúčastnit. Vítězný tým neobržel tvrdou boudu, takže předpokládám, že tenhle zlozvyk tohodle seriálu sobotním závodem skončil. 

 

1. Katastrofa Roman Klapka + Martin Neček 39b
2. Červená Kastle Kamil Klapka + Jarda Švanda 35b
1262
3. Věčný vývoj Roman Kalhous + Láďa Janecký 35b
1254
4. Pat & Mat Doctor + Amatér 35b
1247
5. Fanda a Fanda Fanda Holý 35b
1244
6. AM Team Adam Beran + Martin Majer 29b
7. MyJsmeVámToŘíkali Pipan + Starosta 28b
8. Polanka Libor Bílek + Standa Němec 26b
9. Team Austria Thomas Trantura + Stephan Buchsbaum 25b
10. HRC + K Franta Holý + Jakub Patka 23b
11. My 2 Roman Motyčka + Andrea Motyčková 20b
12. Pačtí Blázni Radek Rejman + Martin Patka 18b

 

 Výsledky zde

Žádné komentáře:

Okomentovat